در این مقاله قصد داریم تا شباهتها و تفاوتهای دو نرم افزار ایلوستریتور و کورل دراو را تشریح نماییم و به مزایا و معایب هریک اشاره کنیم.
لازم به ذکر است که نرم افزارهای متعدد دیگری نیز در این زمینه وجود دارند اما با توجه به گستره استفاده از این دو نرم افزار تنها به مقایسه ایلوستریتور و کورل خواهیم پرداخت.
برای شروع به این نکته توجه کنید که بسته به سیستم عامل مورد استفاده شما، حق انتخابهای شما نیز تغییر میکند. به عبارت دیگر، اگر شما از ویندوز استفاده نمایید، هر دو گزینه ایلوستریتور و کورل دراو قابل انتخاب خواهد بود اما در صورت استفاده از سیستم عامل مک تنها نرم افزار ایلوستریتور برای شما موجود بوده زیرا کورل دراو بعد از سال 2001 ارائه نگارشهای جدید برای سیستم عامل مک را متوقف نموده است.
از طرف دیگر، ایلوستریتور به عنوان یکی از نرم افزارهای مجموعه ادوبی (Adobe) بوده به طوری که با بسیاری از نرم افزارهای این مجموعه هماهنگ است و این موضوع به افزایش کارایی شما کمک مینماید.
حال به سایر تفاوتها و شباهتهای این دو نرم افزار میپردازیم:
قابلیت یادگیری: با وجود اینکه سرعت و قابلیت یادگیری نرم افزارها برای افراد مختلف متفاوت بوده و بستگی به نگرش شما دارد اما تجربه شخصی ما حاکی از سادهتر بودن فضای ایلوستریتور بوده به طوری که سریعتر از کورل دراو میتوان آن را آموخت.
سخت افزار مورد نیاز: سخت افزار مورد نیاز برای هر دو نرم افزار تا حد زیادی مشابه است.
کاربردها: به نظر میرسد در اغلب کشورهای جهان یادگیری نرم افزار ایلوستریتور بیشتر برای طراحی وب توصیه میشود اما در نقطه مقابل در صورتیکه بخواهید بیلبورد، بنر، و سایر طراحیهای مرتبط با چاپ را انجام دهید، کورل دراو به عنوان یک گزینه مهم مطرح میشود به ویژه اینکه اغلب چاپگرها (پرینترها) این نرم افزار را به عنوان ابزار اصلی خود مدنظر قرار دادهاند؛ بنابراین انتخاب این دو نرم افزار بستگی به فعالیت مورد نیاز شما، خواهد داشت.
.png)
رابط کاربری: ایلوستریتور از ظاهری جذابتر، ساختار منظم و مرتبتری برخوردار است؛ از طرف دیگر، کورل دراو، برای هماهنگی اشیای مختلف و کار بر روی چندین صفحه مختلف، مناسبتر است.
.jpg)
پشتیبانی از فرمتها: یکی دیگر از تفاوتهای دو نرم افزار در پشتیبانی از فرمتهای مختلف است. کورل به صورت کامل از فرمت AI (فرمت مربوط به ایلوستریتور) پشتیبانی میکند اما ایلوستریتور به محدودیتهایی در پشتیبانی از فرمت کورل یعنی CDR دارد. از طرف دیگر ایلوستریتور به صورت کامل از فرمت SVG (که در وب کاربردهای فراوان دارد) پشتیبانی میکند، در حالی که کورل به صورت محدود از این فرمت پشتیبانی میکند.
ایلوستریتور در یک نگاه:
- وجود نرم افزار موبایلی و دسکتاپ
- قابلیت استفاده از سیستم عامل مک
- دسترسی به Adobe Stock (بیش از 40 میلیون عکس و فایل گرافیکی)
- تولید تصاویر گرافیکی وکتور
- نسخه آزمایشی رایگان 30 روزه (البته این قابلیت به دلیل عدم رعایت قانون کپی رایت برای کاربران ایرانی از اهمیت کمتری برخوردار است)
- تقاضای بالا در شرکتهای مختلف برای کار با ایلوستریتور (این موضوع نیز در ایران تا حدی متفاوت است؛ زیرا به دلیل فعالیت گسترده شرکتها در حوزه چاپ و اهمیت کمتر طراحی سایت، تقاضا برای کورل دراو در ایران بیشتر از ایلوستریتور است.)
- امکان جابجایی و هماهنگی فایلها با استفاده از Adobe Creative Sync
- امکان تغییر اندازه عکسها به هر اندازه و فرمتی که مدنظر شماست.
نگارشهای جدیدتر ایلوستریتور هماهنگ با قلمهای هوشمند طراحی شده به طوری که امکان ایجاد منحنیها و خطوط بهتری برای کاربر مهیا میسازد.
.png)
مزایا و معایب کورل دراو
- امکان تغییر اندازه فونتها و فایلهای وکتور
- امکان استفاده از نرم افزارهای مختلف موجود در پکیج کورل از جمله نرم افزار ویرایش عکس
- پشتیبانی بیش از 100 فرمت فایل از جمله فرمتهای ایلوستریتور و فوتوشاپ
- وجود 5ساعت ویدئوی آموزشی توسط شرکت و همچنین امکان استفاده از فروم جهت رفع مشکلات و سوالات
- پشتیبانی و ارائه خدمات بهتر و بالاتر شرکت (این موضوع با توجه به اینکه عموما کاربران ایرانی از نسخه اصلی نرم افزار استفاده نمینمایند، اهمیتی ندارد)
- گارانتی و بازگشت پول 30 روزه نرم افزار در صورت عدم رضایت (این موضوع نیز به دلایل گفته شده در بالا، برای کاربران ایرانی مهم نیست)
- تنها در دسکتاپ و برای سیستم عامل ویندوز قابل استفاده است.
- نسخه رایگان آزمایشی ندارد.
- کورل قادر است فونتهای TrueType و Type1 ایجاد نماید.
- همچنین در کورل میتوان از ماکروهای VBA و قابلیت جداسازی رنگها جهت پیش نمایش چاپ استفاده نمود.
منابع: