احتمالا شما با این نقل و قول از کنفوسیوس آشنا هستید. فیلسوف قرن ششم که از فیلسوف به سیاستمدار، نویسنده و معلم تبدیل شد. رویکرد او برای پیدا کردن شغل مناسب به استفاده از فرصتهای امروز برای درست کردن آیندهی بهتر اشاره دارد. در حالیکه شما تصمیم میگیرید چه کارهایی را برای بقیه زندگی انجام دهید، دنبال فرصتها در زمینههایی هستید که در حال حاضر از آن لذت میبرید.
گرافیست به چه کسی میگویند؟ آیا طراح گرافیک همان گرافیست است؟ شغلهای مربوط به گرافیک چیست؟ و سوالهای متعددی که ذهن ما را درگیر میکنند.
شاید در ابتدا نتوانیم متوجه فرق بین گرافیست ( Graphic Artist ) و طراح گرافیک ( Graphic Designer) شویم، ولی این دو با هم فرق دارند.
در ابتدا باید گفت هر دو در مواردی با هم اشتراک دارند:
- هر دو برای انجام کار، بر روی عنصرهای بصری تکیه میکنند.
- هر دو در فرمتهای دیجیتال و چاپ دستی کار میکنند.
- و البته هر دو کلمهی " گرافیک " را دارند.
شاید کار این دو مربوط به هم باشد ولی نقشی جدا در پیشبرد اهداف دارند.
گرافیست:
معمولا هدف یک گرافیست کمک کردن به ایده یا داستان به وسیلهی تصاویر است. گاهی اوقات هیچ منطقی برای ایجاد طرح وجود ندارد و در مواردی نیز تصاویر، پلت فرمی برای یک داستان کامل هستند. هیچ محدودیتی برای نوع یا میزان ابزارهایی که گرافیست میتواند استفاده کند، وجود ندارد. به طور کلی، هیچ سختگیری در اصول طراحی نیست، اما این موضوع، بدان معنی نیست که آنها را نادیده بگیریم. یک گرافیست میتواند با توجه به ایده، قوانین طراحی را بشکند.
برای درک بهتر گرافیست، بهتر است به شغلهایی که میتواند انجام دهد اشاره کنیم:
- کاریکاتور (Cartoons)
- تصویر سازی (Illustration)
- رمان گرافیکی (Graphic novels)
- کتابهای کمیک (Comic books)
- تصاویر متحرک (Movie illustrations)
با توجه به این موارد میتوان گفت، گرافیست به هنر بیشتر تمایل دارد. کار هنری گرافیست میتواند طیف وسیعی از موضوعات را پوشش دهد. در طرحهای گرافیست، هر قطعه از مجموعه از یک قانون واحد پیروی نمیکند؛ اگر قصد گرافیست یک داستان باشد، در مرحله اول نمایش تصویر مهم است و طرح کلی داستان در رتبهی دوم قرار میگیرد. در واقع هدف اصلی گرافیست سرگرم کردن بیننده است.
در انتها میتوان به این اشاره کرد که کار گرافیست بستگی به هدف موضوع میتواند دستی یا دیجیتال باشد.
طراح گرافیک:
در این باره میتوان گفت هدف طراح گرافیک این است که با کمک طراحی، بیننده را با محتوا آشنا کند، در دنیای طراحی گرافیک، محتوا نقش اصلی را دارد و هدف طراحی کمک به بهینه سازی اطلاعات در هنگام ارائه یک قالب بصری است.
برای درک بهتر طراح گرافیک بهتر است به شغلهایی که میتواند انجام دهد اشاره کنیم:
- اطلاع رسانی تصویری (infographic)
- طراحی چاپ (Print Design)
- طراحی دیجیتال (Digital Design)
- طراحی وب (Web Design)
- طراحی آموزشی (Instructional Design)
- طراحی ارائه (Presentation Design)
- طراحی نشان (Logo Desing)
معیار مشترک همهی این کارها این است که در تمام این موارد طراحی برای نشان دادن محتوا انجام میشود. به عنوان مثال: طراحی گرافیک در طراحی فرآیند بازاریابی یک شرکت اعم از بروشور، آگهیها ، کارتهای کسب و کار، تبلیغات، وب سایت و ... طراحی منسجمی را دنبال میکند. هدف اصلی طراح گرافیک این است که محتوا را به شیوهای جذاب به نمایش بگذارد. ترکیب و چگونگی طراحی وابسته به محتوا انجام میشود. باید به این نکته اشاره کرد که طراحی گرافیک به ترکیب محتوا وابسته است. در حال حاضر، بیشتر طراحیهای گرافیکی به صورت دیجیتال انجام میشود اما طراحی گرافیک نیز میتواند برای یک فرمت دیجیتال یا چاپی تولید شود.
جمع بندی:
طراحان گرافیک به دلیل پارامترهای محتوا و رسانه (بروشور، وب سایت، پوستر و...) باید از رهنمودهای سختگیرانه استفاده کنند، اما گرافیست به دلیل امکانات نامحدود ایده و داستان، دستورالعملهای سهلگیرانهتری را دنبال کنند. در واقع تفاوت اصلی بین یک طراح گرافیک و گرافیست اهمیت تصاویر درون کار است.
منبع:
http://blog.catmedia.com
برای اینکه یک طراح موفق باشید، چه نکاتی را باید بدانید؟ در این مقاله سعی خواهیم کرد، نکاتی کوتاه برای بهبود طراحیهایتان ارائه دهیم.
1- اظهار نظر / خلاقیت
.jpg)
طراحان گرافیک خوب از تصویرهای استفاده شده یا موارد دیگری که در اطرافشان وجود دارد، استفاده نمیکنند. آنها خلق میکنند! آنها طرحهای اصلی را براساس ایدهی مشتری طراحی میکنند و سپس از این طرحها به عنوان پایهای برای آنچه در نهایت در وب یا چاپ نمایش داده میشود، استفاده میکنند.
2- تایپوگرافی
.jpg)
تایپوگرافی، ممکن است عنصر کوچکی به نظر برسد، اما یکی از مهارتهایی است که حتی درعصر دیجیتال نیز نابود نشده است. کاربران، نسبت به طراحی فونت همانند محتوای محصولات واکنشهای مثبت و منفی نشان میدهند. تایپوگرافی زبان متن در طراحی گرافیک است، پس یک فرد حرفهای موفق، باید به آن مسلط باشد.
3- نرمافزارهای طراحی
.jpg)
Photoshop، Illustorator و InDesign فقط چند نمونه از بیشمار برنامههای کاربردیای هستند که برای طراحی مورد استفاده قرار میگیرند. با این حال طراحان گرافیک باتوجه به نیاز خود، همیشه باید تعداد محدودی از این نرمافزارها را بشناسند و پیگیر نرمافزارهای کاربردی جدید باشند.
4- نرمافزارهای چند رسانهای
.jpg)
گاهی اوقات مشتریان چیزی فراتر از یک عکس میخواهند، به عنوان مثال آنها یک انیمیشن ساده یا اینفوگرافیک میخواهند. اگر بخواهید این پروژههای چند رسانهای را توسعه دهید، بهتر است یک برنامه مانند Acrobat را یاد بگیرید.
5- تئوری رنگ
.jpg)
رنگ شناسی فقط برای نقاشان نیست. این کار بسیار دقیق و ظریف بوده و دانستن اینکه چگونه رنگها را استفاده یا ترکیب کنیم، یک مهارت ارزشمند است. مخاطب، ناخودآگاه رنگها را ارزیابی میکند و اینکه این رنگها چگونه و به چه منظور انتخاب شدهاند، در روند معرفی محصول نقش مهمی دارد.
6- طراحی وب/HTML و CSS پایه
.jpg)
از آنجا که زبانهای برنامه نویسی HTML و CSS تابع ساختار و سبک هستند، طراحان گرافیک باید اطلاعاتی در خصوص این زبانها بدانند تا قادر به استفاده از مهارتهای خود برای دستکاری در صفحه یا محل تصویر باشند. در هر صورت این مهارت، فرصتهای کاری شما را گسترش میدهد.
7- بهینه سازی طرح/تبدیل
.jpg)
طراحان باید در خصوص چگونگی ساماندهی عناصر در یک صفحه، اطلاعات کافی داشته باشند تا این عناصر در صفحه، واضح بوده و راهنمایی برای بازدید کنندگان باشند.
8- طراحی چاپ
.jpg)
اگرچه ما وارد عصر دیجیتال شدهایم، اما چاپ هنوز زنده است و برای درک مخاطب، مهم است. طراحان گرافیک باید فضای رنگی، فرآیند چاپ، جداسازی رنگ، طرح شبکه و صفحات اصلی را بدانند. به یاد داشته باشید که حتی شرکتهای وب-محور در نهایت نیازمند برخی عناصر چاپی هستند تا از آنها در رویدادها، تبلیغات چاپی و تجاری استفاده کنند.
فراموش نکنید که لازم نیست به طور کلی همهی نرمافزارها و مهارتها را به صورت حرفهای بلد باشید، بلکه بهتر است، دانشی سطحی از هرکدام برای پیشبرد بهتر کار به دست آورید. آموزش آنلاین به ویژه برای یادگیری HTML و CSS، فتوشاپ و طراحی وب گزینه مناسبی محسوب میشود. اگر شما این مهارتها را ندارید، اما میخواهید شغلی را در طراحی گرافیک آغاز کنید، الان زمان یادگیری است.
منابع: